UDRUŽENJE ŽRTAVA I SVJEDOKA GENOCIDA | Film “Pucanj u dušu” premijerno prikazan u Jablanici
504
single,single-post,postid-504,single-format-standard,edgt-cpt-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,homa-ver-1.6.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Film “Pucanj u dušu” premijerno prikazan u Jablanici

Prikazivanjem dokumentarno-igrani film “Pucanj u dušu”, koji govori o žrtvama silovanja u proteklom ratu, sinoć je u KINO SALI Jablanica potresao sve gledatelje, a većina njih su sa suzama u očima otišli svojim kućama.

Zahvaljujemo se građanima Jablanice koji su odvojili svoje vrijeme da pogledaju mali dio istine o stradanju žena i muškaraca tokom rata. Od velikog značaja bilo je prisustvo velikog broja mladih ljudi, među kojima su i naraštaju budućih pravnika od kojih će se neki baviti procesuiranjem ovakvih i sličnih zločina.

Organizator projekcije filma “Pucanj u dušu” u Jablanici je Udruženje za pozitivne društvene promjene „EMEL“, kojima se ovim putem zahvaljujemo na pažljivomm gostoprimstvu.