UDRUŽENJE ŽRTAVA I SVJEDOKA GENOCIDA | KAKO ĆE IVANIĆ OBJASNITI MEĐUNARODNOM SUDU PRAVDE DA KAO PREDSJEDAVAJUĆI PREDESJEDNIŠTVA NAŠE ZEMLJE ZASTUPA DRŽAVU KOJU BOSNA I HERCEGOVINA TUŽI ZA GENOCID
7033
single,single-post,postid-7033,single-format-standard,edgt-cpt-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,homa-ver-1.6.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
ivanic_08

KAKO ĆE IVANIĆ OBJASNITI MEĐUNARODNOM SUDU PRAVDE DA KAO PREDSJEDAVAJUĆI PREDESJEDNIŠTVA NAŠE ZEMLJE ZASTUPA DRŽAVU KOJU BOSNA I HERCEGOVINA TUŽI ZA GENOCID

Najubjedljiviji argument za sudije Međunarodnog suda pravde u Hagu treba da u potpunosti ignorišu svo Ivanićevo osporavanje zahtjeva Bosne i Hercegovine za reviziju jeste činjenica da taj isti Ivanić, koji bi trebao da zastupa interese Bosne i Hercegovine, danas odlazi kod premijera države koju Bosna i Hercegovina tuži, da se sa njim otvoreno konsultuje i dogovara kako zaustaviti zahtjev Bosne i Hercegovine za reviziju.

Takav apsurd i takvo moralno dno nikada nije zabilježeno u istoriji Međunarodnog suda pravde. To će sigurno šokirati sudije ovog Suda i za njih biti najbolji dokaz da Ivanić uopšte ne zastupa interese države u čijem Predsjedništvu sjedi i od koje prima platu, već interese tužene Srbije. To je isti Ivanić koji je u emisiji Pressing na N1 na početku svog mandata, na pitanje voditelja za koga bi navijao kada bi Bosna i Hercegovina igrala fudbalsku utakmicu protiv Srbije, odgovorio: Za Srbiju, naravno!

 

Dakle, moglo bi se kazati da je Sakib Softić ovlašteni agent Bosne i Hercegovine pred Međunarodnim sudom pravde, a Mladen Ivanić ovlašteni agent Srbije pred Međunarodnim sudom pravde.

Udruženja žrtava obavještavaju javnost da će od nadležnih istuticija Bosne i Hercegovine na čelu sa Tužilaštvom BiH zatražiti procesuiranje svih onih koji onemogućavaju legalni proces Revizije pred Međunarodnim sudom pravde. Mladen Ivanić optužuje Bakira Izetbegovića za neustavno i vaninstitucionalano djelovanje, a Mladen Ivanić i Igor Crnadak zloupotrebljavaju svoj položaj da Međunarodnom sudu pravde šalju pisma koja nisu odobrena od Predsjedništva BiH.

Tražimo od v.d. Glavne tužiteljice Tužilaštva BiH da se hitno uključi u dokumentovanje očiglednog kršenja zakona BiH i međunarodnih prava i obaveza BiH koje su zagarantirane međunarodnim ugovorima.

 

 

Saopćenje potpisuju:

 

  1. Pokret Majek enklave Srebrenica i Žepa
  2. Udruženje žrtva i svjedoka genocida
  3. Udruženje ŽENA – ŽRTVA RATA
  4. Udruženje Žena Podrinja-Bratunac
  5. Udruženje građana za pravdu mir i povratak
  6. Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995
  7. Udruženje porodica nestalih općine Vogošća
  8. Udruženje porodica nestalih općine Ilijaš

 

 

KAZNOM ZA ZLOČINE – PRAVDOM ZA ŽRTVE